tiistai 3. marraskuuta 2015

Eduskunta-asioita aina vaan

Aikas jänskä päivä Helsinkin kaupukis. Veteraanikansanedustajien vuosikokkous ja 25-vuotisjuhla. Lisäksi läsnäolo-oikeudella kuuntelemassa PerusSuomalaisten eduskuntaryhmässä sotevalmistelija Tuomas Pöystin selontekoa ja ilmoitusta myös paljon puhuttujen suunniteltujen alueiden lukumääristä.

Veteraanikansanedustajien 25-vuoden taipaleen kunniaksi vietetyn juhlan pääpuhujana oli oma jäsenemme presidentti Tarja Halonen. Myös molemmat laulajat ovat jäseniämme ja vieläpä täältä Satakunnasta Oiva Kaltiokumpu ja Sauli Ahvenjärvi.


Juhlan kunniaksi toimekas puheenjohtajamme valtiopäiväneuvos Markus Aaltonen oli alkuunpanijana 150-sivuiseen kirjaan Jälkikaikuja eduskunnasta kirjoittajana toimittaja Kari Valtonen. Palataan meheviin juttuihin, joita kansaedustajat ovat kertoneet runsaasti kirjan sivuilla. Ainakin kolme on värikkääseen Veikko Vennamoon liittyviä.

Jo aiemmin Markus toimitti 39 kansanedustajan kirjoittamista pienoiselämäkerroista teoksen Miten meistä tuli kansaedustajia?

Vastasin kirjoituksen saamiin kommentteihin: Meillä on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö sekä Presidentit Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen. Aikas historiallinen tilanne, että yht´aikaa on neljä presidenttiä elossa. Näin ei ainakaan ollut Urho Kekkosen aikana, koska hän oli virassa niin pitkään neljännesvuosisadan. Näistä tosin ei Koivisto eikä liioin Ahtisaari olleet koskaan kansanedustajia, joten eivät kuulu veteraanikansanedustajiin. Sen sijaan Manun puoliso Tellervo Koivisto on ollut ja oli myös läsnä kokouksessamme.

Ei kommentteja: