sunnuntai 21. helmikuuta 2016

YHDEKSÄN KULTAISTA MITALIA SM-KISOISTA

Kankaanpään Urheilijoiden ja Karvian Kirin aikuisurheilijat eli veteraaniurheilijat osallistuivat hyvällä menestyksellä SM-sisähallikilpailuihin Pirkka-hallissa viikon vaihteessa. Yhdeksän  kultamitalia ja yksi hopeinen mitali olivat tuomisina ja lisäksi useita pistesijoja.

Kankaanpään Urheilijoiden Osmo Villanen uutena 80-kymppisenä teki selvää jälkeä kaikissa kuudessa osallistumassaan lajissa aivan samoin kuin hän jo aikaisemmin talvella otti vauhdittomissa hypyissä kolme SM-kultaa. Niin siis nytkin kisojen eka päivänä tuli kolme mestaruutta ja sunnuntaina sama tahti jatkui: tuloksena kolme kultamitalia eli siis yhteensä kuusi ensimmäistä sijaa. Lauantaina Osmo voitti tasaisen 60 m 9.93 ja korkeuden kolmella sentillä tuloksella 118. Sen sijaan pituudessa toiseksi tullut jäi peräti 72 senttiä, kun Osmo hyppäsi 375. Sunnuntaina oli vuorossa teknisemmät lajit: 60 metrin aidoissa voitto irtosi lähes 3 sekunnin erolla ajalla 11,81. Kolmiloikassa tuloksella 743 eroa toiseksi tulleeseen kertyi peräti 75 senttimetriä. Seipään voittotulos Osmolla tällä kerralla oli 230.
Karvian Kirin miehet M75 Aimo Mikkola ja M70 Ilmo Törmä voittivat myös kaikki lajinsa. Aimo juoksi 60 m 9,29 ja 200 metriä 31,83 voittaen yli sekunnin erolla. Ilmo puolestaan otti 13 osanottajan joukossa reilun voiton kuulassa tuloksella 13.40.

M75 ensi vuotta kisaileva KankU:n Lauri Kiviniemi juoksi hienosti hopealle 3000 metrillä ajalla 14.05,59 ja 1500 metrin aika 6.41,07 puolestaan oikeutti neljännelle sijalle. N50 sarjassa saman seuran Tarja Vakkuri oli kovassa kyydissä, 200 metriä taittui ajassa 37,96 ja sijoitus viides ja 400 metrin aika 1.24,96 oikeutti kahdeksanneksi.  KankU:n Hannu Kortesluoma työnsi kuulaa 11.02 ollen kuudes yhdentoista työntäjän joukossa, kun sisähallissa ei  voi heittää hänen bravuurilajiaan keihästä.

Alle puoli sekuntia eli 0,47 sekuntia hävisi KankU:n viestijoukkue prossimitalin , kun kalkkiviivoilla meni pronssille yltänyt joukkue ohitse 3x200 metrin viestissä, jossa  hyvän alkutyön tekivät M80 sarjan Osmo Villanen ja M75 Lauri Kiviniemi, Ankkurina juoksi M70 sarjan Anssi Joutsenlahti, joka joutui todella kovien pikakiiturien kelkkaan. Kyseessä oli siis viesti, jossa piti olla yksi osallistuja kaikista näistä kolmesta sarjasta.