Tietysti Hyvinkään ampumatapauksen aiheuttama ahdistus oli ensimmäisenä aiheena kyselytunnilla. Kike Ritva Elomaa sai tehdä kysymyksen nuorten syrjäytymisen aiheuttamasta yhdestä suomalaisen yhteiskunnan suurimmasta haasteesta, jota voidaan ennaltaehkäistä koulutusta järjestämällä, nuorten työllisyyden edistämisellä ja nuorisotyöllä ja huolehtimalla liikunta sekä muista harrastusmahdollisuuksista.: Millä keinoin ja millaisella aikataululla hallitus aikoo puuttua nuorten huolestuttavasti lisääntyvään henkiseen pahoinvointiin ja syrjäytymiseen?
Lisäkysymyksessään Kike viittasi hallituksen positiiviseen signaaliin yhteiskuntatakuusta, mutta kysyi sitten, milloin lapset ja nuoret saavat mielenterveydellisen yhteiskuntatakuun siitä, että heidän ongelmiinsa puututaan jo varhaisessa vaiheessa?
Mika Niikko viittasi myös tähän nuorten pahoinvointiin kysyen, aikooko hallitus toimeenpanna valtakunnallisen henkisen hädän numeron, josta nuoret sitten voisivat saada apua hätäänsä?
Peruspalvelum inisteri Maria Guzenina-Richardson kertoikin asian olevan tutkittavana ja kehitteillä.
Myös Pertti Veltto Virtanen sai kysymysvuoron ja psykologin otteella puuttui myös nuorison tuntemaan vierautumiseen kaiken innovaatiota ja muuta kehitystä korostavan ajan keskellä saaden kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäeltä vastaukseksi hallituksen tuntevan aivan erityistä huolta nuorten eri harrastus- ja etenkin urheilumahdollisuuksien maksuttomasta tarjoamisesta, jotta nuoret saisivat hyvää tekemistä ja sosiaalista kanssakäymistä.
Puolet kyselytunnin ajasta saatiinkin kulumaan tämän mitä ajankohtaisimman ja kipeän ongelman ympärillä. Tuli kovia kysymyksiä tämän jälkeenkin, kun perusterveydenhoidon kehittämiseksi hallitus on tekemässä suuria ratkaisuja siirtämällä vastuuta sairaanhoitopiirin sijaan nimenomaan vahvistuvien kuntien kontolle ja yliopistollisiin sairaaloihin.