lauantai 21. elokuuta 2021
Purra puhui asiaa TV1 aamu-ohjelmassa
Politiikka
Perussuomalaiset kyseenalaistaa sen, keitä kaikkia Afganistanista pitäisi tuoda Suomeen turvaan. – Aika monen suomalaisen oikeustajuun koskee se, että tällä hetkellä ihmisellä on mahdollisuus lähteä lomalle siihen maahan, josta on alun perin paettu. En käyttäisi Suomen sotilaallista voimaa siihen, että näitä ihmisiä käytäisiin noutamassa Suomeen, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.
Islamistisen Taliban-järjestön kaapattua vallan Afganistanissa saattaa laajoja ihmisjoukkoja jälleen lähiaikoina pyrkiä kohti Eurooppaa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisämininisteri Maria Ohisalo ovat jo esittäneet Suomen pakolaiskiintiön korottamista nykyisestä 1 050 paikasta. Ohisalon mukaan kiintiö tulisi jopa kaksinkertaistaa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra oli Ylen Ykkösaamun haastattelussa lauantaina. Purra tyrmää hallituksen suunnitelmat.
– En näe, että 2 000 ihmistä pakolaiskiintiössä olisi järkevä tapa edetä. Humanitaarinen maahanmuutto ei edes ole tehokas tapa auttaa. Ymmärrän kyllä, miksi vihreällä sisäministerillä ja eräillä muillakin poliitikoilla on taipumus esittää tällaista, Purra sanoo.
Hän jatkaa, että Suomen tulisi tarjota apua Afganistanin lähialueilla.
– Humanitaarinen maahanmuutto ei ole kohdemaan, kuten Suomen, eikä edes lähtömaan edun mukaista. Kaikessa humanitaarisessa ja kriisiauttamisessa painopiste pitää siirtää lähialueille, tässä tapauksessa Afganistanin ympäristöön.
Pakolaiskiintiön rahat voi käyttää tehokkaammin
Purra huomauttaa, että jos Suomi käyttää humanitaariseen apuun ja kriisiauttamiseen sen rahasumman, joka muuten menisi pakolaiskiintiöön, niin on mahdollista auttaa paljon suurempaa ihmisjoukkoa kuin vain kahta tuhatta ihmistä.
– Humanitaarinen maahanmuutto maksaa paljon kaikille eurooppalaisille valtioille, erityisesti niille, joilla on antelias sosiaaliturvajärjestelmä.
– Koko kansainvälisen yhteisön, EU:n ja Suomen tärkein prioriteetti pitäisi olla siinä, että Afganistanista pakenevat ihmiset saavat turvaa lähialueilla, ja Eurooppaan kohdistuvia pakolaisvirtoja ei pääse edes syntymään.
Terrori-iskuilla yhteys maahanmuuttoon
Perussuomalaiset tavoittelee humanitaarisen maahanmuuton lopettamista kokonaan. Näkökulma avun tarjoamisesta kriisipesäkkeiden lähialueilla ei kuitenkaan ole perussuomalaisten keksintö vaan nykypäivän eurooppalaista valtavirran politiikkaa.
Samoilla linjoilla on muitakin EU-maita, kuten Tanska, jonka hallituksen tulevaisuuden tavoitteena on nolla turvapaikkahakemusta. Myös esimerkiksi Ranskan presidentti Emmanuel Macron on todennut hallitsemattomien ihmisvirtojen olevan uhka Euroopalle.
– EU:ssa pitäisi yleisesti ymmärtää myös se, että terroristiset iskut Euroopassa liittyvät maahanmuuttoon. Tämäkin on peruste välttää humanitaarista maahanmuuttoa. Tiedämme, että iskujen tekijät ovat yleensä turvapaikanhakijoita tai maassa pidempään oleskelleita ihmisiä, jotka ovat saapuneet humanitaarisen maahanmuuton kanavia pitkin, Purra sanoo.
Hän toteaa, että perussuomalaiset on valmis lisäämään kehitysyhteistyön resursseja sillä edellytyksellä, että humanitaarinen maahanmuutto onnistutaan lopettamaan.
– Näitä asioita pitäisikin lähestyä vaihtoehtoina.
Suomalaisia sotilaita Afganistaniin
Suomi on päättänyt lähettää sotilaita Kabuliin Afganistanissa olevien suomalaisten saamiseksi pois maasta. Perussuomalaiset kuitenkin kyseenalaistaa sen, keitä kaikkia Afganistanista pitäisi tuoda Suomeen turvaan.
– Meillä on velvollisuus tuoda sieltä Suomen kansalaisia. Suomeen kuitenkin tuodaan sotilaiden turvaamana myös ihmisiä, jotka ovat saaneet turvapaikan Suomesta mutta he ovat silti lähteneet Afganistaniin lomailemaan tai mitä ikinä tekemäänkään.
– Mikäli ihminen on kansainvälisen suojelun tarpeessa ja saa suojelua, niin on ihmeellistä, että tällainen henkilö lähtee lomailemaan siihen maahan, josta on paennut, Purra sanoo.
Hän toteaa, että kyseessä on vain yksi esimerkki siitä, miten oudosti turvapaikkajärjestelmä toimii.
– Aika monen suomalaisen oikeustajuun koskee se, että tällä hetkellä ihmisellä on mahdollisuus lähteä lomalle siihen maahan, josta on alun perin paettu.
– Mikäli Afganistanissa on nyt ihmisiä, jotka ovat Suomessa oleskeluluvalla, mutta ovat lähteneet takaisin lomalle Afganistaniin eivätkä ole edes viranomaisen kehotuksesta poistuneet maasta, vaikka tilanne on heikentynyt, niin en käyttäisi Suomen sotilaallista voimaa siihen, että näitä ihmisiä käytäisiin enää noutamassa Suomeen. Heidän pitäisi tulla omin voimin pois.
Perussuomalaiset haluaa keventää työn verotusta
Pääministeri Sanna Marinin johtaman hallituksen budjettiriihi kokoontuu syyskuussa. Opetusministeri Li Andersson on äskettäin esittänyt, että riihen merkittävimmät päätökset koskisivat ilmastoasioita.
Purra kehottaa hallitusta käymään Suomen kestävyysvajeen kimppuun ja tekemään päätöksiä, jotka vahvistavat taloutta ja työllisyyttä.
– Talous kasvaa, mutta sen on arvioitu jäävän lyhyeksi. Emme ihan pääse mukaan korkeimpaan EU-kasvuun ja on arvioitu.
Perussuomalaiset on usein esittänyt veronalennuksia, koska ne lisäävät kansalaisten ostovoimaa ja samalla parantavat yritysten mahdollisuuksia toimia.
– Suomessa on hyvin korkea kokonaisveroaste. Valitettavasti on vain käynyt selväksi, että hallituksella ei ole intressiä lähteä keventämään verotusta. Erityisesti työn verotuksen alentaminen kuitenkin lisäisi ihmisten mahdollisuuksia kuluttaa, ja samalla helpotettaisiin yritysten mahdollisuuksia palkata työntekijöitä. Tällä tavalla lisättäisiin koko talouden dynamiikkaa, Purra sanoo
Suomessa julkisten menojen suhde bkt:hen on EU:n suurimpia. Veronalennusten yhteydessä perussuomalaiset kohdistaisi leikkauksia esimerkiksi maahanmuuton kuluihin. Perussuomalaiset myös jättäisi laittamatta veronmaksajilta kerättyjä miljardeja EU-tukipaketteihin ja ilmastopaketteihin.
– Perussuomalaiset haluaa tehdä päätöksiä, jossa ensisijalla ovat suomalainen työ, työllisyys sekä kansalaisten hyvinvointi ja ostovoima.
SUOMEN UUTISET
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti